Program Sommaren & Hösten 2012 Västsvenska kretsen

 

Söndag 1/7 Kl 9.30 -12.00 Åker vi med egna bilar till Tommy Ahnby och Gullmarsfjordens plantskola
Tommy har lovat att berätta om årets nyheter och om vilka ”fynd” man kan göra i sortimentet..
 Vägbeskrivning: Från Uddevalla E6 norrut mot Munkedal, före Munkedal svänger du höger mot Valbo-Ryr. Kör 7-8km och sväng av mot Vågsäter. Efter en lång nedförs-backe tag höger över gamla bron, opp för en backe och du är framme.

Här hittar du en sortimentlista

Lördag 11/8 Kl.11.00 Växtmarknad på Botan
Vi hälsar er välkomna till Botaniska trädgården i Göteborg för vår årliga växtförsäljning. Nu är det medlemmarnas egna plantor som bjuds ut till försäljning. Du kan hitta många plantor som du aldrig hittar ute på plantskolorna.
Vi kommer även i år även att ha ett plantlotteri i samband med försäljningen.

Lördag 8/9 kl.11.00  ”Sticklingskurs”

Botaniska Institutionen i Göteborg Nu är det dags för årets sticklingskurs. Ta gärna med dig sticklings material, har du inget så kan vi hjälpa till. Våra duktiga instruktörer har lång erfarenhet som dom gärna delar med sig av.

Kaffe+ smörgås 30:-

 

Lördag 6/10 kl.11.00 Vandring bland Rhododendron i Botaniska Trädgården.

Vi träffas kl. 11 vid växtbutiken innanför grindarna på Botan och under Michael Zvorcs ledning går vi runt bland Botans Rhododendrons med fokus på blad.(ta gärna med dig en kaffe korg). Vi avslutar med en liten tävling där Michael lovar fina priser till vinnarna.

 

Lördag 10/11  kl.11.00 ”Odlingsvärda plantor” av Gunnar Bernler

Botaniska Institutionen i Göteborg Vi samlas och tittar på vad för plantor som är odlingsvärda i vårt klimat. Detta inför årets sambeställning från Glendoick.

Kaffe+ smörgås 30:-

 

Lördag 15/12 kl. 11.00. Vi träffas tittar på bilder och diskuterar rhododendron

Botaniska Institutionen i Göteborg

På årets Lusse möte har Lotta lovat talar lite om växtfotografering och bildhantering,  följt av en frågestund.  Har du inte chans att komma till mötet kan du maila din fråga till goran@alentradgard.se. Du får gärna bifoga en bild med frågan.

Kaffe+ smörgås 30:-

Kommentarer inaktiverade.