Sommaren och Hösten 2011 Program Västsvenska Kretsen

Onsdag 8/6 kl.18.00 Öppen Trädgård

Vi träffas hemma hos Kennet Nilsson Tvärvägen 8 i Tofta, Varberg. Kennet guidar oss runt i sin fina trädgård och visar upp sina rariteter.

Lördag 13/8 kl.11.00 Växtmarknad

Hälsar vi er välkomna till Botaniska trädgården i Göteborg för vår årliga växtförsäljning. Nu är det medlemmarnas egna plantor som bjuds ut till försäljning. Du kan hitta många plantor som du aldrig hittar ute på plantskolorna. Vi kommer i år även att ha ett plantlotteri i samband med försäljningen.

Lördag 17/9 kl.11.00 Botaniska Institutionen i Göteborg

Nu är det dags för årets sticklingskurs. Ta gärna med dig sticklings material, har du inget så kan vi hjälpa till. Våra duktiga instruktörer har lång erfarenhet som dom gärna delar med sig av.

Kaffe+ smörgås 20:-

Lördag 8/10 kl.11.00 Vandring bland Rhododendron i Botaniska Trädgården.

Vi träffas kl. 11 vid växtbutiken innanför grindarna på Botan och under Michael Zvorcs ledning går vi runt bland Botans Rhododendrons med fokus på blad.(ta gärna med dig en kaffe korg)

Lördag 5/11 kl.11.00 Botaniska Institutionen i Göteborg

”Rhododendron ved Atlanterhavet”

Den norske Rhododendron kännaren Ole Jonny Larsen kommer till oss och föreläser om hur det är att odla rhododendron i Ålesund. Ole Johnny har bl.a skrivit boken ”De store plantejegerne” och håller nu på med en bok om att odla rhododendron i Norge. Gå gärna in på Ole Jonnys hemsida http://www.lapponicum.com och läs mer.

Inträde 30:- i detta ingår kaffe & bulle + en entré lott med chans att vinna en fin planta.

Lördag 10/12 kl. 11.00. Vi träffas tittar på bilder och diskuterar rhododendron

Årets Lusse möte några av våra medlemmar har lovat spännande bilder, följt av en frågestund där du har chans att få svar på dina funderingar (inga mer sömnlösa nätter). Har du inte chans att komma till mötet kan du maila din fråga till goran@alentradgard.se. Frågorna och svaren sammanställs och skickas ut på kretsens e-post lista.

Kaffe+ smörgås 20:-

Välkomna

Kommentarer inaktiverade.